Golfhyvinvointi blogit

Grippiä elämään: Napostelu

Grippiä elämään -blogi: Napostelu

Blogi18/03/2019

Olet ehkä kuullut asunnon ostoon liittyvän mantran "location, location, location". Minun mantrani ravintovalmentajana on "rytmi, rytmi, rytmi". Eikä mikään samba- vaan ateriarytmi.

Jos vain yksi asia pitäisi ravitsemuksesta nostaa esiin, se on säännöllisyys. Lähes aina valmennusasiakkaan kanssa aloitamme ateriarytmin tasaamisella, sillä mikään ei takaa jaksamista paremmin päivän koitoksissa kuin säännöllinen tankkaus. Kun keho saa tasaisesti energiaa, polttoainetta aivoille, hiilihydraatteja lihaksille, proteiinia solujen rakennusaineeksi ja hyviä rasvoja hormonitoiminnan tukemiseen se myös toimii tasaisemmin ja luotettavammin. 

Tammikuussa -19 julkaistun FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisille kertyy työpäivän aikana kahdeksan ruokailukertaa, viikonloppuina seitsemän. Ainakin minä olen oppinut ja opettanut, että 4-5 krt/pv on useimmille hyvä määrä. Kerrankin teemme enemmän kuin suositellaan, mutta ei sekään taida olla hyväksi...

Seitsemän tai kahdeksan ruokailukertaa päivässä voi kertoa siitä, että:

1. Emme syö oikeita aterioita, vaan napsimme välipaloja pitkin päivää.
2. Päivän pääaterian annoskoko jää liian pieneksi, jolloin nälkä iskee viimeistään parin tunnin päästä uudestaan.
3. Syömme yksipuolisesti. Lautaselta puuttuu joko proteiinia, hyviä hiilareita ja se hyvä kasvirasva. Silloinkaan nälkä ei pysy poissa, työhön ja liikuntaan ei varmasti riitä iltapäivällä puhtia. Viimeistään iltapäiväkahvin aikaan klo 14-15 tarvitaan taas pikainen energian korjaussarja. Mielellään jotain makeaa ja rasvaista...

Tutkimus kertoi myös, että työpäivinä 17 % miehistä ja 9 % naisista ei syö lounastalainkaan.

Yleinen harhaluulo on se, että kuvittelemme napostelun olevan kevyttä syömistä. Yllättäen kuitenkin, jatkuvan pienen napostelun energia- eli kalorimäärä saattaa ylittääkin päivittäisen kulutustarpeesi. Syöt siis enemmän kuin kulutat, mutta keho on silti jatkuvassa, oikeiden ravintoaineiden nälässä. Tämä syömistapa aiheuttaa väsymystä, rasvan kertymistä vyötärölle ja ajan mittaan vanteen kiristymistä pään ympärillä. Totta on, että välipalatyyppisellä syömisellä pystymme ainoastaan rojahtamaan työpäivän päätteeksi sohvalle.

Otathan siis ohjelmaasi säännölliset ateriat: aamiaisen, lounaan, päivällisen ja iltapalan sekä tarvittaessa välipalan. Syö itsesi kylläiseksi kun on ruoka-aika. Mikään ei paranna energiatasoasi ja suorituskykyäsi paremmin kuin monipuoliset, tasapainoiset ateriat, säännöllinen liikunta ja lepo.

Anne Ruuskanen

Pitkähkön yrityselämässä tehdyn työuran jälkeen olen hypännyt oman elämäni johtajaksi - yrittäjäksi. Tartun rohkeasti uusiin asioihin, välttelen jämähtämistä vanhoihin kaavoihin. Haluan auttaa golffareita viihtymään ja menestymään lajin parissa, sillä golfista nauttii enemmän, kun terveellinen ravinto, monipuolinen liikunta, riittävä lepo ja mielenhallinta ovat tasapainossa! Kirjoitus on alunperin ilmestynyt Annen omalla https://www.truefood.fi/ nettisivulla.

Etsitkö jotain?
Golfkenttien tarinoita: Vastuullinen Messilä
Golfkenttien tarinoita: Vastuullinen Messilä

Blogi22/08/2019

Messilä Golf on ottanut kunnianhimoisen tavoitteen. Se haluaa kehittyä ensimmäisten suomalaiskenttien joukossa…
Lue lisää

Golfkenttien tarinoita: Veljesholari samalle reiälle!
Golfkenttien tarinoita: Veljesholari samalle reiälle!

Blogi29/07/2019

Suomessa tehtiin sunnuntaina 28.7 historiaa, kun veljekset Saku ja Samuli Nykänen tekivät holarit samalla reiällä!
Lue lisää

Golfhyvinvointi-matka: Peralada Golf 27.10-3.11!
Golfhyvinvointi-matka: Peralada Golf 27.10-3.11!

Matkailu22/07/2019

Tervetuloa Golfhyvinvointi matkalle! Viikon mittaisella matkalla syvennytään golfin saloihin ja keskitytään…
Lue lisää

Muita samankaltaisia:

Golfkenttien tarinoita: Vastuullinen Messilä
Golfkenttien tarinoita: Vastuullinen Messilä

Blogi22/08/2019

Messilä Golf on ottanut kunnianhimoisen tavoitteen. Se haluaa kehittyä ensimmäisten suomalaiskenttien joukossa…
Lue lisää

Golfkenttien tarinoita: The Open
Golfkenttien tarinoita: The Open

Blogi17/07/2019

Millainen golfkenttä on Royal Portrushin Dunluce -kenttä, jossa pelataan viikonlopun The Open -turnaus, jossa mukana…
Lue lisää

Golfkenttien tarinoita: Pirkanmaa on pirkkuparatiisi
Golfkenttien tarinoita: Pirkanmaa on pirkkuparatiisi

Blogi05/06/2019

Kalle Virtapohja vierailee Tampereella ja analysoi alueen kenttiä sekä seurojen välistä yhteistyötä.
Lue lisää

Yhteistyössä: