Blogi18/03/2019
Olet ehkä kuullut asunnon ostoon liittyvän mantran "location, location, location". Minun mantrani ravintovalmentajana on "rytmi, rytmi, rytmi". Eikä mikään samba- vaan ateriarytmi.
Jos vain yksi asia pitäisi ravitsemuksesta nostaa esiin, se on säännöllisyys. Lähes aina valmennusasiakkaan kanssa aloitamme ateriarytmin tasaamisella, sillä mikään ei takaa jaksamista paremmin päivän koitoksissa kuin säännöllinen tankkaus. Kun keho saa tasaisesti energiaa, polttoainetta aivoille, hiilihydraatteja lihaksille, proteiinia solujen rakennusaineeksi ja hyviä rasvoja hormonitoiminnan tukemiseen se myös toimii tasaisemmin ja luotettavammin.
Tammikuussa -19 julkaistun FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisille kertyy työpäivän aikana kahdeksan ruokailukertaa, viikonloppuina seitsemän. Ainakin minä olen oppinut ja opettanut, että 4-5 krt/pv on useimmille hyvä määrä. Kerrankin teemme enemmän kuin suositellaan, mutta ei sekään taida olla hyväksi...
Seitsemän tai kahdeksan ruokailukertaa päivässä voi kertoa siitä, että:
1. Emme syö oikeita aterioita, vaan napsimme välipaloja pitkin päivää.
2. Päivän pääaterian annoskoko jää liian pieneksi, jolloin nälkä iskee viimeistään parin tunnin päästä uudestaan.
3. Syömme yksipuolisesti. Lautaselta puuttuu joko proteiinia, hyviä hiilareita ja se hyvä kasvirasva. Silloinkaan nälkä ei pysy poissa, työhön ja liikuntaan ei varmasti riitä iltapäivällä puhtia. Viimeistään iltapäiväkahvin aikaan klo 14-15 tarvitaan taas pikainen energian korjaussarja. Mielellään jotain makeaa ja rasvaista...
Tutkimus kertoi myös, että työpäivinä 17 % miehistä ja 9 % naisista ei syö lounastalainkaan.
Yleinen harhaluulo on se, että kuvittelemme napostelun olevan kevyttä syömistä. Yllättäen kuitenkin, jatkuvan pienen napostelun energia- eli kalorimäärä saattaa ylittääkin päivittäisen kulutustarpeesi. Syöt siis enemmän kuin kulutat, mutta keho on silti jatkuvassa, oikeiden ravintoaineiden nälässä. Tämä syömistapa aiheuttaa väsymystä, rasvan kertymistä vyötärölle ja ajan mittaan vanteen kiristymistä pään ympärillä. Totta on, että välipalatyyppisellä syömisellä pystymme ainoastaan rojahtamaan työpäivän päätteeksi sohvalle.
Otathan siis ohjelmaasi säännölliset ateriat: aamiaisen, lounaan, päivällisen ja iltapalan sekä tarvittaessa välipalan. Syö itsesi kylläiseksi kun on ruoka-aika. Mikään ei paranna energiatasoasi ja suorituskykyäsi paremmin kuin monipuoliset, tasapainoiset ateriat, säännöllinen liikunta ja lepo.
Anne Ruuskanen
Pitkähkön yrityselämässä tehdyn työuran jälkeen olen hypännyt oman elämäni johtajaksi - yrittäjäksi. Tartun rohkeasti uusiin asioihin, välttelen jämähtämistä vanhoihin kaavoihin. Haluan auttaa golffareita viihtymään ja menestymään lajin parissa, sillä golfista nauttii enemmän, kun terveellinen ravinto, monipuolinen liikunta, riittävä lepo ja mielenhallinta ovat tasapainossa! Kirjoitus on alunperin ilmestynyt Annen omalla https://www.truefood.fi/ nettisivulla.
Blogi22/08/2019
Messilä Golf on ottanut kunnianhimoisen tavoitteen. Se haluaa kehittyä ensimmäisten suomalaiskenttien joukossa…
Lue lisää
Blogi29/07/2019
Suomessa tehtiin sunnuntaina 28.7 historiaa, kun veljekset Saku ja Samuli Nykänen tekivät holarit samalla reiällä!
Lue lisää
Matkailu22/07/2019
Tervetuloa Golfhyvinvointi matkalle!
Viikon mittaisella matkalla syvennytään golfin saloihin ja keskitytään…
Lue lisää
Blogi22/08/2019
Messilä Golf on ottanut kunnianhimoisen tavoitteen. Se haluaa kehittyä ensimmäisten suomalaiskenttien joukossa…
Lue lisää
Blogi17/07/2019
Millainen golfkenttä on Royal Portrushin Dunluce -kenttä, jossa pelataan viikonlopun The Open -turnaus, jossa mukana…
Lue lisää
Blogi05/06/2019
Kalle Virtapohja vierailee Tampereella ja analysoi alueen kenttiä sekä seurojen välistä yhteistyötä.
Lue lisää